My Outdoor Gear

 • 4 replies
 • 768 views
*

Offline DF_zgb

 • ***
 • 146
 • 5
My Outdoor Gear
« u: 06 Srpanj , 2015, 00:14 »
Evo ovdje budem opisao kaj nosim od opreme na jednodnevne izlete.
Već sam rekao pa i ponavljam da sam pristalica filozofije Travel light travel fast, znači da na teren nosim samo najpotrebnije stvari.

Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi!


Orijentacija i navigacija
1. GPS s kartom
2. Papirnata karta

Odjeća ( ljeto)
1. Šešir
2. Majica
3. Mali ručnik

Prva pomoć
1. Kutija flastera
2. Zavoj
3. Sprej za rane

Voda i hrana
1. Čuturica 7,5dl
2. Sol i chili
3. Luk
4. Trajna kobasa
5. Pašteta
6. Kruh

Ostalo
1. Švicarski nož
2. Fotoaparat
3. Dalekozor
4. Mobitel
5. 2xAA baterije za GPS
6. Kuhinjska krpa
7. Vlažne i obične maramice (nisu na fotki )
8. Mali ruksak u koji sve to stane

I to bi bilo otprilike sve ... plus ono kaj nosim na sebi, obleku + gojze
« Zadnja izmjena: 06 Srpanj , 2015, 00:16 od DF_zgb »

*

Offline poljičanin

 • *
 • 1812
 • 18
Odg: My Outdoor Gear
« Odgovori #1 u: 06 Srpanj , 2015, 07:23 »
Na temi "Sljeme - Gorsko zrcalo - Hunjka - 500 Horvatovih stuba - Leustek" si spomenuo "Danas smo opet bili", dakle nisi bio sam. Ja uglavnom idem sa svojom obitelji i s još jednom obitelji, a to je troje ili četvero djece. Na žalost, u tim uvjetim nema improvizacije, pa se vuče i dosta onoga što za sebe ne bih ponio, klinci su sada već veći, pa i oni na sebe preuzmu dio tereta, ali ja još uvijek nosim ozbiljniji dio njihovog tereta (najteža stvar u višednevnim izletima - hrana), putuj lagano, putuj brzo ne drži vodu kada su u pitanju djeca.

*

Offline DF_zgb

 • ***
 • 146
 • 5
Odg: My Outdoor Gear
« Odgovori #2 u: 06 Srpanj , 2015, 11:35 »
Istina ovaj puta nisam bio sam, bili smo u skraćenoj tročlanoj postavi, dvoje odraslih + dijete od 12 god., i samo zato smo mogli otabanati 20 km.

U full sastavu to ne bi bilo moguće, dapače bilo bi neodgovorno pošto je moj mlađi tek napunio 7 godina, i najmlađi je u ekipi koja inače broji 3-4 odraslih + 5-6 djece.

Naime, tijekom vremena smo došli do spoznaje da klinci u principu mogu bez problema prehodati 10-tak kilometara po izletu s umjerenim usponima/silascima.
Isto tako svi izleti su planirani tako da minimum vremena provodimo na direktnom suncu, znači staze trebaju većinom voditi kroz šumu.

*

Offline poljičanin

 • *
 • 1812
 • 18
Odg: My Outdoor Gear
« Odgovori #3 u: 06 Srpanj , 2015, 14:42 »
Mi obično idemo na jednodnevne šetnje, ali i na trodnevne izlete u planinu, klinci (10,12 i 13 godina) dnevno prođu 8  do 10 sati hoda (zbojeno s odmorima od 10 do 15 min i stankama za fotografiranje). Predivni su, bez zanovjetanja, sve im predstavlja izazov, kao manji su se još i bunili, ali sada više ne, sami nose dosta opreme, a camelbak je živo otkriće jer više nema zastajkivanja za ispijanje vode.

Moja je curica imala težak potres mozga prije 4 godine i ne smje na sunce, pa zato izabiremo takve ture da se uglavno krećemo po šumi (Sjeverni i Srednji Velebit, Risnjak). Usput, ako znaš još kakvu takvu lokaciju, s pretežno šumom, za trodnevno planinarenje, samo reci!

*

Offline DF_zgb

 • ***
 • 146
 • 5
Odg: My Outdoor Gear
« Odgovori #4 u: 06 Srpanj , 2015, 16:15 »
Slažem se, klinci su super i uz pravi pristup ništa im nije teško.

Kaj se tiče lokacija za trodnevno planinarenje odmah mi na pamet pada Jankovac na Papuku - jedino kaj je to vama poprilično daleko.
Mi smo tamo bili 2012-te, mislim za dan borca ili tak nekaj.
Uglavnom od Hrvatskih šuma smo unajmili apartman ( HŠ su vlasnik doma i svega ostaloga na Jankovcu ) i to nam je bila baza. Najbolje je bilo kad smo došli u 11 navečer i shvatili da je apartman ustvario bio samostojeća kućica!
Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi!


Priroda je prekrasna ( slap Skakavac ... ), sve je puno markiranih staza koje većinom vode kroz šumu, sve bez prevelikih uspona ... uglavnom raj za dušu i tijelo.

Nama tada nofci nisu bili problem pa smo automobilom obišli i
- Orahovicu i okupali se u tamošnjem jezeru i zaokružili izlet posjetom Ružica gradu i Manastiru Sv. Nikole
- Kutjevo i dvorac Turković
- Trenkovo i dvorac
- Kaptol i utvrdu
- Voćin i geopark Rugvica
- Velika
- Požega
i još smo na povratku u ZG skočili do pustare Višnjica i starog grada u Đurđevcu.

Od tada sam značajno unaprijedio kartu tog područja tako da bi nam danas trebalo barem dva tjedna da obiđemo sve zanimljivosti :)

Uglavnom ako vam se zvijezde poklope odite na Jankovac i biti će vam nezaboravno!

Druga lokacija bi bila Moslavačka gora,
tamo još nisam bio ali je u planu čim prilike dopuste.