Zdravsteni problemi tijekom outdoor aktivnosti

  • 20 replies
  • 2538 views
*

Offline GoranM

  • **
  • 89
  • 2
  • Spol: Muški
Odg: Zdravsteni problemi tijekom outdoor aktivnosti
« Odgovori #20 u: 05 Siječanj , 2019, 12:58 »
Za obitelj i visednevno kampiranje u divljini, tj daleko od vozila, to mi se cini zaista najboljim rjesenjem.

No slicne stvari proizvode i neki drugi. Mislim da i MSR ima neki slican sistem i vjerojatno jos njih pa treba malo pogledati sto je najbolje ili najisplativije, ovo sam samo naveo jer mi je poznato, ne kao osobnu preporuku, nisam nista od toga koristio.
Npr:
Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi

Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi

Striktno za planinarenje. tj. sa vise kretanja i minimumom kampiranja bi mozda prije isao sa squeezom Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi

A ima i ovako nesto, multipraktik: Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
Meze se koristiti kao "slamka" za direktno pijenje iz izvora, moze se nakaciti na bocu ili mjeh i moze se koristiti kao gravitacijski filter slicno katadynu te ima cak i uglenji filter. Medjutim mana mu je slaba protocnost, sto nije zanemarivo.

Doduse sad vidim da se i squeeze moze prilagoditi koristenju kao gravity filter.

Ako se koristi mjeh za vodu u ruksaku dobra kombinacija bi mogla biti spajanje sawyera na cijev mijeha sa meganimom za brzo otkacivanje ispod njega, tako da se lako skine usnik. Onda se mijeh u kampu moze koristiti kao gravitacijski filter.
« Zadnja izmjena: 05 Siječanj , 2019, 13:16 od GoranM »