Mag mini se uopće ne isplati apgrejdati na LED. Više se isplati kupiti novu LED Mag mini za 300 kuna. Ili neki drugi model ili nekog drugog proizvođača (Kina je majka HEHE). Ali su meni moje prirasle srcu i kad nađem neki LED upgrade za Mag mini do 11-12 US$ budem to uzeo.
Moje su nabavljene početkom devedestih, crnu sam dobio iz donacije Antuna Maglice kad je bio u posjeti istočnom bojištu a maskirnu sam dobio gratis kad sam nabavio pumpericu. Prednosti i mane je Gorštak točno pogodio plus prednost što početkom devedesetih nisi mogao nabaviti lampu koja se lako montirala na oružje. A Maglite je tu majka. Uz lampu sam dobio držač lampe za pušku, futrolu, zakačku i trakicu za nošenje te tri filtera u boji: crveni, plavi i zeleni. Glede izdržljivosti, ova crna se vozila u transporteru tri mjeseca dok ju nisam ponovno pronašao. Ispala mi noću iz džepa i vozikala se tri mjeseca. Kad sam ju našao, blatna, izubijana i pregorena žarulja. Staviš rezervnu žarulju koja se nalazi u poklopcu lampe i piči dalje. Daleko je od štedne baterije ali je tada bila miljama daleko od JNA ili TEŽ baterijskih lampi. Vodonepropusna je i to sam isprobao.
Kažem, nadogradnja nije isplativa ali veže nas neka tajna veza.....
Imam još jednu Mag-lite LED XL-50. Baterija 3*AAA, ne znam koliko lumena ima ali ja sam vrlo zadovoljan. Ima tri moda rada: jako, slabo i stroboskop. Interesanto je da svaka ima serijski broj! Stroboskop (bar meni i mojim klincima koji smo testirali) izaziva vrtoglavicu i mučninu. To bi trebao valjda biti obrambeni efekt. Nema memoriju na tailcap prekidaču tako da svaki puta kreće od početka. Na modu jako radi par minuta i sama se prebaci u slabi mod, valjda zbog uštede energije. I deblja je od stare Mag mini pa ne stane u stari nosač za oružje. Snop se može fokusirati i raširiti.
Slike
Mag-lite Mini AA
GOSTI NE VIDE SLIKE, Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama.
Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama.
Registriraj se ili Prijavi!Mag-lite LED XL-50
GOSTI NE VIDE SLIKE, Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama.
Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama.
Registriraj se ili Prijavi!Sad kad bi kupovao novu lampu sigurno nebi Mag-lite bila u izboru. Uzeo bi nekog kineza sa DX.
PS
Zaboravih vrlo važnu stvar: u lampu idu samo obični baterijski ulošci. Punjive baterije AA tipa idu unutra ali ih je nemoguće izvaditi bez rastavljanja lampe na sastavne dijelove. Prvo skinuti glavu, izvaditi žarulju, PAŽLJIVO rastaviti grlo za žarulju i onda nekom žicom ili tankim odvijačem izgurati punjive uloške van. Unutarnja mjera baterije je ista kao i vanjska mjera uloška pa se nemože običnim tresenjem izvaditi uložak, Isprobano na desetak uložaka različitih proizvođača.