Ajd da i ja napisem kako moj standardni pack izgleda.
Imajte na umu da na vecinu kampiranja idem camcem ili kajakom i slazem kamp uglavnom vrlo blizu vode (jer pecanje) pa tezina ruksaka i nije bas neki bitan faktor, ali mozda steknete predodzbu kako to u mom slucaju izgleda.
Ovo je neki klasican inventory za kampiranje od petka do nedjelje sto cini vecinu mojih kampiranja.
Ruksak:suho donje rublje
eventualno neki komad rez. odjece (ovisi ako je zimsko ili ljetno kampiranje pa da ne drvim).
rucnik, higijenske potrepstine
powerbank 30000 mah
punjaci za baterije i kamere + kablovi
hrana (obicno za nuzdu nesto u konzervi, riba, podravkin cobanac, gulas or something ako sam lijen)
kruh (ako sam lijen smutiti smijesu za flatbread koji obozavam na limu/kamenu napravit uz bilo kakvo jelo)
set za kuhanje + salica za pivu/vino
noz + noz za filetiranje
rasklopivi alu tronozac za kotlic/kuhanje
daska za ciscenje i povrce
zacini (ustanovio sam da mi je dosta oko 3-4 dcl ulja za vecinu tripova, osim ako ne pravim vecu ribu ili nesto ne mudrujem)
sator + cerada + stolicka (namontirano na ruksaku)
LED lampe za sator i vanka + naglavna
i to je to, to dogura do nekih 12-ak kg max
Sve ostalo obicno bude na kajaku/camcu pa ipak mogu biti komotniji i onda u camcu bude ovo:
kanister 20l vode
full set odjece u dry bagu (sezonski i to je uvijek u camcu/kajaku)
potpala (cesto po zimi znam pofurat drvene brikete, a inace par komada nacijepanog tresca)
deep cycle accu 26AH (po zimi svakako jedan a nekad i dva, furam i sonar i sve digitalije i baterije na to punim)
sjekira vulgaris drvenicus
pila Mossy Oak (uvijek u camcu/kajaku)
vojna lopata
hammock (za smontirat blize vodi radi pecanja)
suncobran 1.2 m
agro mreza za zasjenjivanje 4m * 10m ( ljeti protiv komaraca jedini spas)
I povrh ovog svega naravno goooomila ribickog pribora, ali to nije za ovu temu