Kuhanje na otvorenoj vatri

  • 56 replies
  • 3093 views
*

Offline Antun

  • *
  • 1114
  • 11
  • Spol: Muški
  • 9A3AZY
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #40 u: 26 Travnja , 2020, 06:32 »
Ne znam tko bi me natjerao da idem odkostavat odojka il bilo sto drugo. Na posljetku okus je isti samo se namucis ko sivonja. S druge strane ljepse mi vidjeti pecenog odojka nego ovo sa slike.
9A3AZY
Iskreno veseliti se svakom čovjeku može jedino ljudožder...

*

Offline Preppy

  • *
  • 4810
  • 24
  • Spol: Muški
  • 9A5ALX
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #41 u: 26 Travnja , 2020, 09:41 »
Ovo zgleda ko kebab.

Via Tapatalk

Strastveni ljubitelj ludih ideja. |Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi |

*

Offline poljičanin

  • *
  • 2260
  • 21
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #42 u: 26 Travnja , 2020, 22:45 »
Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
Ne znam tko bi me natjerao da idem odkostavat odojka il bilo sto drugo. Na posljetku okus je isti samo se namucis ko sivonja. S druge strane ljepse mi vidjeti pecenog odojka nego ovo sa slike.

Antune, prijatelju, poanta je da se malo oživi kuhinja novim okusima i doživljajima!
 :thumbs: :zauho:

Šalu na stranu, ali ovo nije baš isto. Prvo, Talijani premažu meso, ovisno o receptu, mješavinom mediteranskih začina. Drugo, zbog osobite debljine mesa, a i masnog mesa, ovaj specijalitet se peče po 8 sati, češće u krušnoj peći nego na ražnju, kako bi se i unutrašnjost dobro termički obradila. Zbog toga se unutarnje meso više iskuhava nego peče, ali tako se, cijeđenjem masti, otapaju i začini i prožimaju se dulje vrijeme, pa je i okus specifičniji.

Doduše, Antune, i u pravu si, a ja to zovem efektom pizze: iako u zadnje vrijeme odlazim na pizzu dosta rijetko, dok je to bila uobičajena pojava, jedo sam samo miješanu pizzu (capricciosu). I tako bi gledao druge i često se mislio: pa kakva si ti budala, pa uvijek jedeš istu, a ljudi uživjaju i u drugim okusima.Nakon godine dana ipak bi promijenio i uzeo neku drugu pizzu. S trećim zalogajem već bi se pitao - ma što je ovo meni trebalo? I tako bi se opet na godinu dvije dana vratio na miješanu pizzu, dok ne zaboravim prethodno iskustvo, pa bi se priča opet ponovila.

A u makar tri navrata mi se dogodilo da smo išli na nekavu fensi večeru, uživali u modernim okusima, oblicima i bojama jela, a nakon toga se otišli pošteno podružiti i najesti domaće hrane.

*

Offline Antun

  • *
  • 1114
  • 11
  • Spol: Muški
  • 9A3AZY
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #43 u: 27 Travnja , 2020, 18:56 »
Nema nista bolje od domaceg odojka s kostima nabijenog na razanj. Nikakvi talijanski zacini ni umaci ne mogu to promjeniti. Tradicionalno nasoljen i nakolcen je  najbolji. Ne znam koliko si ih ti ispekao, al ja sam se u to uvjerio sa moja 3. Mazu ih sa svakakvim pi......ma ali, ponavljam i stojim iza toga klasicno nasoljen i pecen je vrh vrhova
Lijepo ti odkosti jednog odojka, zacini ga, namotaj na razanj , ispeci pa stavi tu slike da mi vidimo kako je on tebi ispao.. Ako bude ljepsi od Prepijevih tavica i mog piceka platim ti pivo.
« Zadnja izmjena: 27 Travnja , 2020, 19:11 od Antun »
9A3AZY
Iskreno veseliti se svakom čovjeku može jedino ljudožder...

*

Offline poljičanin

  • *
  • 2260
  • 21
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #44 u: 29 Travnja , 2020, 22:43 »
Ja ipak dolazim iz kraja u kojem je janje vrhunac gastronomskog doživljaja, na ražnju, dobro posoljeno, početkom lipnja, sa smeđom nesasušenom preplanulom kožicom, a ni kozle nije za baciti.

Moram napomenuti, domaće janje, primorsko, malo, 10 do 12 kg mesa prije stavljanja na ražanj, nakon pečenja izgubi nekih još 25%.

Da ne bude zabune, veselim se ja i onom odojku, daleko od toga da bi ga zaobišao, ali ipak janje je janje...

*

Offline Bushcraft Wolf

  • *
  • 1100
  • 11
  • Spol: Muški
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #45 u: 30 Travnja , 2020, 18:51 »
Ma jare na ražnju,šureno,ne guljeno...volim i prase i janje s ražnja,ali jare ih za mene šiša oboje...ali kao što rekoh šureno,a ne guljeno.
The world is big and I want to have a good look at it before it gets dark...

*

Offline poljičanin

  • *
  • 2260
  • 21
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #46 u: 30 Travnja , 2020, 23:43 »
de gustibus non est disputandum [~ gu'stibus ~ ~ disputa'ndum] (lat.), o ukusima ne treba raspravljati

Ovo više kao komentar da svak ima svoj ukus, ali da, o ukusima se može i raspravljati.

Iako sam s mora, nekako meso uvijek preferiram ispred ribe. A, tradicionalna jela, stavljam uvijek ispred modernih.

*

Offline Bushcraft Wolf

  • *
  • 1100
  • 11
  • Spol: Muški
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #47 u: 01 Svibnja , 2020, 12:19 »
Pošto se kući ne može...tako da ništa od okretanja prasenceta...evo socijalne verzije u Njemačkoj ...GOSTI NE VIDE SLIKE, Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi!
GOSTI NE VIDE SLIKE, Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi!
GOSTI NE VIDE SLIKE, Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi!
The world is big and I want to have a good look at it before it gets dark...

*

Offline Antun

  • *
  • 1114
  • 11
  • Spol: Muški
  • 9A3AZY
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #48 u: 01 Svibnja , 2020, 14:37 »
 :sline: :sline: :sline: :pivo: :pivo: :pivo: :pivo: :pivo: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
beztekstirao sam se...
9A3AZY
Iskreno veseliti se svakom čovjeku može jedino ljudožder...

*

Offline Preppy

  • *
  • 4810
  • 24
  • Spol: Muški
  • 9A5ALX
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #49 u: 01 Svibnja , 2020, 20:23 »
Ajd bar neko zakurio. Kod nas ujutro pljuskovi pa sunce pa pljuskovi... Tak da smo čubeli doma.

Via Tapatalk

Strastveni ljubitelj ludih ideja. |Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi |

*

Offline Preppy

  • *
  • 4810
  • 24
  • Spol: Muški
  • 9A5ALX
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #50 u: 03 Svibnja , 2020, 15:14 »
Danas uz roštilj uzeo tavu i ispekao krumpir. Ljudi moji, zakon. Izvana lijepo hrustav, taman. Nikad nebi to ispekao u inoks tavi. GOSTI NE VIDE SLIKE, Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi!


Via Tapatalk

Strastveni ljubitelj ludih ideja. |Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi |

*

Offline worbrc

  • *
  • 140
  • 4
  • Spol: Muški
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #51 u: 04 Svibnja , 2020, 12:18 »
Izgleda da losim kuharima treba kvalitetno posuđe  :zauho:. Pod hitno kupujem posuđe od gusa
R0, S17, S20, S22, SU20, 9A0UZZ, PMR3, PMR8
JN75XT

*

Offline Antun

  • *
  • 1114
  • 11
  • Spol: Muški
  • 9A3AZY
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #52 u: 04 Svibnja , 2020, 12:28 »
Probaj željezno ko Preppy
9A3AZY
Iskreno veseliti se svakom čovjeku može jedino ljudožder...

*

Offline Preppy

  • *
  • 4810
  • 24
  • Spol: Muški
  • 9A5ALX
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #53 u: 04 Svibnja , 2020, 14:12 »
Danas picek sa vrganjima i krumpirom

Via Tapatalk

Strastveni ljubitelj ludih ideja. |Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi |

*

Offline Nik

  • *
  • 290
  • 4
  • Spol: Muški
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #54 u: 04 Svibnja , 2020, 17:17 »
Ajde forumasi - koliko ste kila nabacili u ova ajmo reci 2 koronarna mjeseca, po ovome sto vidim na forumu, jede se (pre) dobro, a krece minimalno?

*

Offline Preppy

  • *
  • 4810
  • 24
  • Spol: Muški
  • 9A5ALX
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #55 u: 04 Svibnja , 2020, 17:54 »
Iz nekog razloga mi nece preko Tapatalk slike vise ubacivat... Moram to skuzit u cemu je kvaka.

Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi ILI Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi!


Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
Ajde forumasi - koliko ste kila nabacili u ova ajmo reci 2 koronarna mjeseca, po ovome sto vidim na forumu, jede se (pre) dobro, a krece minimalno?

Krece se dosta. Jos je samo ostal jedan vrh za SOTA u mojoj zupaniji. Kilaza je ista. Zgubio 4kg na gripi i brzo nadoknadio  :kokice:
Strastveni ljubitelj ludih ideja. |Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi |

*

Offline worbrc

  • *
  • 140
  • 4
  • Spol: Muški
Odg: Kuhanje na otvorenoj vatri
« Odgovori #56 u: 04 Svibnja , 2020, 18:40 »
Ma, nisam samo sebe zafrkavao kad sam rekao kako losim kuharima treba dobro posuđe nego i Preppyja

Nakon tri mjeseca otisao sam pred dva tjedna na Medvedgrad i jucer na selo mami. Pluca su šokirana kad dišu kisik nakon dugo vremena. Zrak ima drugačiji miris. Trava i zemlja su drukčije od parka u gradu. Mame me da skinem cipele i čarape i hodam bos. Hrana ima bolji okus. A mir, tišina
R0, S17, S20, S22, SU20, 9A0UZZ, PMR3, PMR8
JN75XT