Baš sam malo prije pisao na drugom forumu o istoj temi...imam neka iskustva sa tim rancem u direktnoj upotrebi na terenu.
Ranac nema ojačanja jer se uvijek mora negdje zagurati, ispod klupe u kamionu, u borbeno vozilo gdje ma jako malo mjesta, u vojnički ormarić ili drugu torbu. Zato bi ta ojačanja samo smetala.
Konstrukcija leđnog djela je malo ojačana debljim materijalom koji ipak dopušta da se se prilagodi uz zaštitnu ploču koju nosiš na leđima.
Bilo kakva zaštitni prsluk bio uvijek ćeš se znojiti jer full zaustavlja cirkulaciju zraka. Naše slove kao bolje na svijetu, ali su i dalje teške. Nosio sam ih 70 % ukupnog vremena provedenih u mirovnoj misijim, bez vađenja ploča ili dodataka. Gore sam još imao 6 spremnika za G36, camelback 2 litre, prvu pomoć, samokres, dva poucha za čokoladice i bombone :-) , GPS, radio uređaj...
kad sam išao na teren, a posao je iziskivao da idem pješice, nosio sam ovaj ranac. Dodatna voda, hrana i mali survival kit. Hrane sam nosio za više ljudi jer sam uvijek morao davati drugima...
Ovaj borbeni ranac je napravljen isključivo za vojnu upotrebu i ja sam zadovoljan. Imam možda još neke male prijedloge, ali to su samo moje želje. Inače moje iskustvo me naučilo da izvučem najbolje iz opreme šta mogu uz moje osobne modifikacije.