Deuter Trans Alpine 32l raubam do krajnjih granica unazad 5g.
To znaci da na sve biciklisticke ture na koje idem nosim taj ruksak, i ruksak je doslovce neunistiv.
Osim sto mora podnijeti uobicajeni teret, ruksak mora nositi dodatnu opremu a to je kaciga, stitnici za laktove i koljena, i na koncu kad nosimo bicikle na vrh - a to je skoro uvijek

, bicikl nije na ramenima vec je teret na ruksaku - pa si sad racunajte koliko su naramenice opterecene.
Osim tereta, ruksak mora amortizirati i izdrzati padove i struganja kako u sumi tako i na nasem krsu - sve on to dura i podnosi kao od sale.
Prije njega sam raubao Deuter bike1 20l ruksak, drukciji kroj, manja zapremina, isti materijali = takodjer izuzetno robustan, nakon 4-5g ko nov, prodao ga i kupio gore pomenuti.
Sad kad sam nabavljao 65+10l nekako mi se vise svidio Lowe Alpine Manaslu od Deuterovog ekvivalentnog modela, pa sam eto po prvi puta kupio taj brand. Na oko i opip po kvaliteti je uz rame Deuteru, ali se mora jos dokazati.
Camelbak Rim Runner 22l - redovito koristim po Sljemenu i zadovoljan sam, po meni nije u rangu Deutera, ajmo reci da je njeznije gradje, ali je zato i nize cijene, a dolazi sa 3l mijehom koji je pak po meni u vrhu, ako ne i na vrhu.
IMHO, ako se covjek ozbiljnije i cesce bavi outdoor aktivnostima, treba odrijesiti novcanik i kupiti provjerenu marku ruksaka. Meni je ruksak jako bitna stvar i tu se cesto pokaze koliko para toliko muzike.
Takodjer ne treba bacati pare na top ruksak ako se ne misli adekvatno koristiti.
Imao sam i 2 McKinleya, 20 i 35l, po cijeni u sredini, cist pristojni ruksaci, prosjecnom korisniku bolje ne treba, a prodje se mozda i upola jeftinije od razvikanih marki.
Da skratim jer mi je radno vrijeme gotovo, Deuter, Vaude, Low Alpine, Jack Wolfskin, Salewa, Evoc...sve to valja, samo treba odabrati adekvatan model i po mogucnost upecat ga na popustu u pol cijene.