Dakle, imam nekoliko mjehova za vodu - camelbakova, pa kad god idem na dulja putovanja, koristim njih, primarno.
Međutim, često nemam potrebu za tolikom količinom vode, a ponekad mi se ni ne da održavati mijeh nakon korištenja. Kako sam u međuvremenu nabavio i nekoliko inox boca, kojim sam zamijenio aluminijske Siggove, češće koristim te boce nego mjeh. Sad, te boce imaju i neke mane, a to je u prvom redu problem nošenja.
Ako ih nosiš u naprtnjači, nisu lako dostupne za korištenje, a nošenje u ruci je nezgodno i nezgrapno.
Riješenje sam pronašao u Intersporta, s ovakvom futrolom:
Tako boca postane lako dostupna, a i ne smeta osobito u kretanju. Na jednodnevnim izletima ovo mi je primarni način nošenja vode. Pričuvna boca je obično u naprtnjači, pa kad se ova na pojasu potroši, nije problem stati na minut i zamijeniti boce.
Međutim, već dugo razmišljam, a nikako se odlučiti za to, uzeti futrolu za bocu, s molle trakama. Danas sam kupio jednu takvu i baš sam oduševljen: ako želim nositi samo bocu vode - ima remen za preko ramena, molle trake se jednostavno zakače za remen od hlača, tako da je lakša za nositi i namjestiti, u odnosu na ovu prethodnu o kojoj sam govorio (kad je nosi vlastiti remen - često je u konfliktu s pojasom od naprtnjače, pa zna smetati u kretanju).
Opet, s molle trakama lako se pričvrsti i na naprtnjaču.
Sve u svemu, jedva čekam neki slobodan vikend da je iztestiram u stvarnim uvjetima.