30 kg je meni definitivno previše. Ja neznam kako ti možeš s tim hajkati? Imaš noge ko Schwarzenegger?
Meni je maksimala 19-20 kila.
Imam ja jedan ruksak od Tatonke 75 L model Yukon. Jako dobar, velik, robustan, stabilan, ergonomičan i komotan. Nosio sam ga dok sam pičio po Austrijskim Alpama. Od onda ga i baš više ne koristim, jer je jednostavno prevelik. Sad sam ga imal još na prenoćenju u šumi kada sam morao nosit svoj MSS koji je ogroman u volumenu pa mi nije stao u 40L.
Mene najviše muči voda kod šetnji. Kod nas ovdje baš nemaš čistih potoka a po šumi - budući da su sve šume na brijegu - nemaš niti baš previše malih potočića. A ovi kaj idu uz trsje, nemoj piti unutra sve zagađeno kaj ljudi bace kemikalije od špricanja vinograda. Katastrofa.
Zabadav ti prokuhaš kada nutra kemija.
Ja nosim unutra večinom ovako: rezervne komotne hlače (flis) za spavanje, 2x čarape, rezervne gaće, potkošulja i kratka majca, pa pribor za kuhanje, voda, baterija, thermarest, vreća, prva pomoć kit, paracord, tarp, 2-3 vreće za smeće, voda (min 3L), pila i sjekirica, vlažne maramice, windstopper/kabanica jakna, rukavice, headlight, i hrana. Ispod 18 kila nikada, nažalost. Trenutno sam u fazi prijelaza na minimalistički pribor da mi sve stane u 40 Litara. Kada će toplije vrijeme, onda samo uzimam patrol bag od MSS-a i to je jako mali pakirani volumen.