Uh, teško je dati neki prijedlog, zato što bi ti ga morao potvrditi iz vlastitog iskustva, a odavno nisam ništa novo kupovao. Nezahvalno je nešto preporučiti, a da to ne možeš potvrditi.
Dopunski je problem što ja imam dosta široku nogu, pa moj izbor nije relevantan za druge, koji nemaju takve fiziološke konture stopala.
Osobito kada uzmem u obzir kako ni neka marka nije preduvjet za dobar proizvod, i tu varira od modela do modela.
Ono što je meni nekako prioritetno, uz ove testove koji su opisani na onim slikama: pleše li mi peta u gojzerici, kakav je pregib na prstima - upravo točka na kojoj mi gojzerice najčešće propadnu, pogledam kakvi su prošivi i lijepljeni spojevi, kloliko je kruta gojzerica, kakva je na torzijska uvijanja, kako stisne oko noge, koliko su mekani ulošci, koliko su oklopljene sprijeda na prstima, pogotovo s obzirom na tio da ih koristim gotovo isključivo na kamenjaru. Bacim i pogled na šaru potplata i nekako vizualiziram kako bi to držalo na različitim podlogama: škrape, sipar, blato, penjanje uzbrdo, spuštanje nizbrdo...