Ovaj dijagram sa crvenim i plavim poljem neznam sto pokazuje. Ako pokazuje dijagram gp antene onda je u redu. Kako iz njega prokuziti kakav je dijagram antene duzine 1,3m? Ja neznam. Ja mogu shvatiti kad su dijagrami dviju antena nacrtani jedan preko drugog i kad su im tocke 0 dB na istom mjestu.
Moja procjena: Ova antena ima radijale. Znaci, nesto kao gp. Za 70 cm je ugrubo 4 puta lamdba/4 duzine. Svaki put kad se broj elemenata udvostruci mozemo ugrubo racunati sa 3 dB pojacanja. Znaci 2 elementa 3 dB, 4 elementa 6 dB. Minus gubici, to je 5,5 dB na 70 cm. Na 2m ima 3 dB. Znaci, dva elementa.
Moj je odgovor zato bio kratak. Moze imati. Trebao sam dodati ali nemora. Ovisi o tome kako je izvedena.
Na ovom linku koji si poslao pise dB. Ne pise dBi. Da to pise onda bi to bio dobitak prema izotropnom radijator (od tuda i u dBi). Dipol ima 2,15 dB dobitka prema izotropnom radijatoru. Ako ne pise nista, nego samo dB onda bi to trebao biti dobitak prema dipolu. Posteno bi bilo napisati prema cemu se mjere decibeli. Ali, antena bi mogla imati 5,5 dBd (dobitak prema dipolu).
Moje misljenje: ako ti je cijena povoljna kupi. Bit ces zadovoljan. Jedini problem je sto ako budes zadovoljan onda ces baciti oko na onu duzine 5m