A kaj na TORu placas ?? isto 4000 kn dojde
Plaćaš VG1 čelik, laminat 2 čelika (katana skoro), plaćaš 25.5 cm vjerojatno jednog od najboljih čelika trenutno, plaćaš kožnu dršku koja se lijepi za ruku, plaćaš nož koji je konveks bez sekundarnog kuta (čvrst i oštar rezni brid), plaćaš pola kile noža s kojim možeš jednako cijepati drva ili oguliti vjevericu, plaćaš full tang (nož ti je i čekić kad ga okreneš), platiš i čuvanje Midgarda (Midgard je svijet ljudi koji čuva Thor) i ime.
Drugi po redu za mene bi bio Bark River Bravo 2.
Iz sličnih razloga kao Tor. Odličan čelik, super drži oštrinu i može poslužiti za cijepanje i/ili za obradu hrane.
Moji sadašnji najkorisniji noževi su Benchmade Barrage (9 cm, 154CM čelik, folder), Cold Steel Outdoorsman Lite (jeftinija verzija Outdoorsmana, 20-ak cm nekog njemačkog čelika, ne znam sad koji je, fiksni) i za EDC Svord Peasant Mini (6.3 cm karbonca, friction folder).
Ta 3 su mi se pokazali kao najbolji za sve zadatke koje bacim na njih, ali svejedno sanjam o Fallku
@Gorštak, mislim da W11 imaš na sestrinskom forumu, ako sam dobro vidio, prodaje ga kolega Ivo, strastveni lovatz i žigolo :vertex_Schild_Smiley_LOL1: