Bushcraft pizza

  • 2 replies
  • 636 views
*

Offline Gorštak

  • *****
  • 3279
  • 10
  • Spol: Muški
Bushcraft pizza
« u: 17 Ožujak , 2016, 20:26 »
Eto pošto smo neki dan razglabali o pizzama i kako ispeč pizzu u prirodi, otvaram temu za daljnje rasprave o tom vrlo jednostavnom načinu pripreme ukusne klopice.

Jedan od načina koji ću uskoro isprobati, takozvana "bannock pizza".
Vidim dosta ekipe eksperimentira sa razno raznim tjestima kupljenim, i u večini slučajeva se vrte gotove tortilje koje ima za kupit u svakom dučanu.
Iz osobnog iskustva znam da ako bi se duže pekle da bi postale ko "keramičke pločice" pošto je tjesto pre tanko,tako da otpada tortilja, ova opcija sa bannock tjestom mi se puno više sviđa.

Moj recept za bannock:

2 šalice brašna
1 i pol  jušna žlica praška za pecivo
1 čajna žličica soli
2 jušne žlice ulja
2/3 šalice tople vode

Prvo sve sastojke osim vode dodamo u zdjelu i ručno izmješamo da se komponente povežu, te potom polagano i postepeno dolijevamo vruču vodu i mješamo dok se tijesto ne poveže.
Možda će vam se činiti da fali tekučine, ali ne fali .. samo mješajte


(ovo jušne žlice i čajne je reda radi da od oka znate odredit koliko treba, ali u principu sve ide od oka, kako tko misli da je najbolje)


Daljnji recept za pizzu  :D

1. Logorska vatra, čim bolja vatra bolji uvjeti za pečenjem
2. deblja aluminijska folija, ima za kupit u Konzumu čvršća je i deblja od one obične kaj žene, majke, cure koriste u domačinstvu
 Jedan komad koji će služiti kao tanjur-protvan na kojem će se peči pica, drugi za reflektor ili ti imrpoviziranu pečnicu
3. Sastojci za pizzu, pizza sos, paradajz u tetrapaku ili konzervi (ima onih malih od 1 dcl), šunka, sir, špek tko šta voli

Najbolje doma u vrečici pripremit pa imat spremljeno već

Dalje sve znate .. slike su loše, al bit će bolje kad isprobamo  :vatrica:
« Zadnja izmjena: 17 Ožujak , 2016, 20:34 od Gorštak »

*

Offline Preppy

  • *
  • 3909
  • 19
  • Spol: Muški
  • Osnivač
Odg: Bushcraft pizza
« Odgovori #1 u: 18 Ožujak , 2016, 15:29 »
Zanimljivo, ja sam definitivno za!
Kaj se tice kupljenih tjesta, pitaj boga sta je unutra i kakvi konzervansi i ostala PM. Najbolje sam napravit tjesto onda znas kaj jedes. Samo mi nije bas jasno kak bi taj reflektro mogo reflektirat dosta vrucine da se i odozgora ispece a da odozdola ne izgori  :neznam:

Nije tolko tesko, ja sam jednom sam mjesal brasno,sol i vodu i pekel na crijepu (swedish torch challenge). Bilo je iznenadujuce fino  :kokice:

*

Offline Gorštak

  • *****
  • 3279
  • 10
  • Spol: Muški
Odg: Bushcraft pizza
« Odgovori #2 u: 18 Ožujak , 2016, 15:32 »
Za home made pizze ja odem u pekaru i kupim gotovo tjesto pol kile ili kilu zavisi kolko trebam, oni stalno mjesaju kak peku kruh, pa prodaju onda frisko tjesto ... ko bi se zajebaval s tim doma

A ovo u sumi evo sprobamo sljedeci put  :thumbs: i kak taj reflektor funkcionira, dosta je tanko to tj zavisi kak razvaljas .. al spece se da ga hebes vruce je oko vatre