Outdoor kuhinja

  • 46 replies
  • 7279 views
*

Offline Vikingr

  • ****
  • 766
  • 2
Outdoor kuhinja
« u: 05 Siječanj , 2014, 13:43 »
Malo drugacija tema od one sto ju je zapoceo Alpinist

Dakle, outdoor kuhinja. Sto kuhate kada ste vani i na koji nacin a da to nije hrana iz konzervi? :)

Prosirimo malo znanje o prehrani jedni drugima.
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Wake early if you want another man\'s life or land.
No lamb for the lazy wolf.
No battle\'s won in bed.

- The Havamal

*

Offline Preppy

  • *
  • 3918
  • 19
  • Spol: Muški
  • Osnivač
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #1 u: 06 Siječanj , 2014, 13:20 »
Moj favorit je špek sa grahom. Kupim komad hamburger špeka i grah u umaku od rajčice. Špek na komadu putra spečem i dodam špek u umaku. Bomba kalorija, dosta da se spenjaš na pol everesta  :D
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline Vikingr

  • ****
  • 766
  • 2
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #2 u: 08 Siječanj , 2014, 20:03 »
Ja obicno nosim i koji krompiric i glavicu luka, pa se da napraviti goveda juhica i pire krompir sa carskim mesom. Mogu reci da je obrok 'restoranski' samo sa puno boljim i lijepsim ambijentom :)
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Wake early if you want another man\'s life or land.
No lamb for the lazy wolf.
No battle\'s won in bed.

- The Havamal

Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #3 u: 09 Siječanj , 2014, 10:18 »
Kaj god ti ispeko u divljini, sve je finije i bolje nego u restoranu  :D
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
You can\'t live someone else\'s expectations in life. It\'s a recipe for disaster.
Bear Grylls

*

Offline Preppy

  • *
  • 3918
  • 19
  • Spol: Muški
  • Osnivač
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #4 u: 11 Siječanj , 2014, 12:23 »
Upravo to. Mislim da outdoor kuhanje možeš svrstati u svoju klasifikaciju sporta  :Camping41:
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline merkat

  • **
  • 28
  • 0
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #5 u: 11 Siječanj , 2014, 17:09 »
Tjestenina mi je jedan od prvih izbora, lagana, ne zauzima puno prostora, zasitna.

U dubljoj posudi skuhati špagete i procijediti, u plićoj napraviti umak od paradajz sosa (može i iz tube samo se onda mora razrijediti sa vodom), njega ponesem u onoj najmanjoj boci za vodu, sos se posoli, popapri i doda malo bosiljka ili origana, nasjeckati prešanu šunku, špek ili već nešto po želji te staviti u špagete i sve zaliti umakom,  dobili smo outdoor špagete sa umakom milanese.

Prepržiti u tavici na masnoći malo luka i špeka,posoliti i popapriti, te sve zaliti po kuhanoj tjestenini po želji , tko voli može dodati i ostale začine npr. bosiljak.
Sa tjesteninom nemoram jesti kruh, tako da njega čuvam za kobase na šćapu :Camping41:
 
I nešto što sam pobrao sa youtubea,doma u bocu sa širim otvorom razbijem par jaja, te ih na licu mjesta posolim, popaprim i dobro promućkam i sipam u tavicu predhodno zagrijanu sa masnoćom i preprženim špekom, najbolji način transporta jaja, jedino po ljeti kada su velike vrućine treba malo pripaziti ili ih držati u nekom rashlađenom mjestu da se nebi usmrdila  :))
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline Vikingr

  • ****
  • 766
  • 2
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #6 u: 11 Siječanj , 2014, 17:22 »
Takoder je dobro nositi i smjesu za palacinke u boci i odmah ih peci na mjestu. Na taj nacin nema problema sa transportom jaja :)
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Wake early if you want another man\'s life or land.
No lamb for the lazy wolf.
No battle\'s won in bed.

- The Havamal

*

Offline Preppy

  • *
  • 3918
  • 19
  • Spol: Muški
  • Osnivač
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #7 u: 12 Siječanj , 2014, 11:18 »
Dobro je nasjeckati margarin i luk pa nositi u vrećici i zasipati u tavu ako ideš dinstat. Tak ne moraš nositi ulje.
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline Okibex

  • ****
  • 1023
  • 11
  • Spol: Muški
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #8 u: 12 Veljača , 2014, 21:22 »
Ako netko ne zna, tu imate super stvari Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
Ima stvari za koje trebate minimalne namirnice i trud, a ima i kompliciranijih stvari. Isprintana verzija dušu daje kad nas se okupi 10-ak pa negdje kampiramo :smileys-camping-068148:
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Trust me, I\'m an engineer

*

Offline Vikingr

  • ****
  • 766
  • 2
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #9 u: 12 Veljača , 2014, 21:27 »
Citat: "Okibex"
Ako netko ne zna, tu imate super stvari Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
Ima stvari za koje trebate minimalne namirnice i trud, a ima i kompliciranijih stvari. Isprintana verzija dušu daje kad nas se okupi 10-ak pa negdje kampiramo :smileys-camping-068148:

Pa ovo je predobro, trebalo bi preraditi u hrvatsku verziju i objaviti Bush-kuharicu :D
Recepti su super!
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Wake early if you want another man\'s life or land.
No lamb for the lazy wolf.
No battle\'s won in bed.

- The Havamal

*

Offline Okibex

  • ****
  • 1023
  • 11
  • Spol: Muški
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #10 u: 12 Veljača , 2014, 22:18 »
Ma može se snaći, ali probat ću naći negdje i na hrv (iako sumnjam da ima neka druga verzija osim srpsko-hrvatske/hrvatsko-srpske)
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Trust me, I\'m an engineer

*

Offline poljičanin

  • *
  • 1760
  • 16
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #11 u: 24 Travanj , 2014, 23:58 »
Kako u prirodi skuhati jaje bez vode i posude?
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline Okibex

  • ****
  • 1023
  • 11
  • Spol: Muški
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #12 u: 25 Travanj , 2014, 05:56 »
Kad ti bude dobra vatra (puno žara) ubaci samo jaje unutra na 10-15 minuta. Najbolje da ubaciš samo jedno pa onda vidiš koliko dugo treba biti u vatri.
Samo...postoji mogućnost da jaje tako eksplodira (toplina, tlak, itd, itd). Nekad ga skuhaš (ispečeš), nekad se razleti ko da je od stakla  :glavauzid:
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Trust me, I\'m an engineer

*

Offline poljičanin

  • *
  • 1760
  • 16
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #13 u: 25 Travanj , 2014, 07:43 »
Dvojbeno rješenje, pogotovo ako baš ne obiluješ jajima.

Daleko bolje je zamatanje jaja u grudu gline i onda tretiranje u vatri. Kada se glina stvrdne i ispuca, jaje je gotovo. Razbije se omotač od gline, ljuske ostanu zaljepljene za glinu, a gotovo jaje se nađe u vašim rukama. Nije to sve tako jednostavno, i tu treba malo iskustva, ali nije loše iskoristiti neko loženje vatre na otvorenom za treniranje.
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline Preppy

  • *
  • 3918
  • 19
  • Spol: Muški
  • Osnivač
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #14 u: 25 Travanj , 2014, 09:12 »
Moža bi trebalo jaje polako približavati izvoru vrućini da se prilagodi promjeni temperaturi i izbušiti malu rupicu da višak pritiska izađe van.
Videl sam na videju PAS Lepoglave da je lik strušil jaja u škrneclin i tak nad žarom skuhal, fora.

Ovo sa glinom nisam čul, ali zvuči dobro. Videl sam nedavno kako likovi pečeju u glini pečenku:

[youtube:1o360etm]XBFXsnv2JXU[/youtube:1o360etm]

Lijepi video   :ymapplause:
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline poljičanin

  • *
  • 1760
  • 16
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #15 u: 25 Travanj , 2014, 12:43 »
Da, kao klinac sam sudjelovao, sa dosta starijim susjedima, u, hm, nabavci kokoše iz susjedinog kokošinjca. Kokoši su onda odrezali glavu, noge, očistili od iznutrica, posolili i onako s perjem zamotali u glinu. Ne sjećam se sada koliko je to trajalo na vatri, ali meni se činilo beskonačno dugo. Omotač od gline se razbio, svo perje je ostalo u pečenoj glini, a mi smo se osladili, tada mi je to bio veličanstven događaj i pečenka ukusna.
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline Gorštak

  • *****
  • 3279
  • 10
  • Spol: Muški
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #16 u: 25 Travanj , 2014, 12:58 »
ovo sa ilovacom sam isprobao, al mi nisu bila kuhana nego polu sirova, a ilovaca/glina je popucala ... mozda je pre jaki zar bil
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline poljičanin

  • *
  • 1760
  • 16
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #17 u: 25 Travanj , 2014, 13:05 »
Ima tu više varijabli: jačina vatre, debljina omotača, vrsta zemlje, zato treba malo eksperimentirati dok se ne postigne zadovoljavajući rezultat.
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »

*

Offline ssverko13

  • ****
  • 766
  • 6
  • Spol: Muški
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #18 u: 27 Travanj , 2014, 09:19 »
A kakovo je lišće stavio da mu nebude zemlje po govedini? Jel ono lišće od "rubide"
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Gluplji seljak, veći krompir

*

Offline ssverko13

  • ****
  • 766
  • 6
  • Spol: Muški
Re: Outdoor kuhinja
« Odgovori #19 u: 27 Travanj , 2014, 09:22 »
ISto jedno dobro jelo riba na rašljama Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
« Zadnja izmjena: 01 Siječanj , 1970, 01:00 od Guest »
Gluplji seljak, veći krompir