Kruh u outdoor aktivnostima

  • 4 replies
  • 371 views
*

Offline poljičanin

  • *
  • 1760
  • 16
Kruh u outdoor aktivnostima
« u: 17 Siječanj , 2018, 14:06 »
Posljednja aktivnost na kojoj sam bio u planini imala je jednu nesretnu epizodu: kruh kojeg smo ponijeli je bio star dva dana i kada smo došli na mjesto okrijepe, ispostavilo se kako je pljesnjiv.

Kruh je u našim prehrambenim navikama krucijalna namirnica, mada ga sve više ljudi izbjegava zbog kojeg kg viška, ali meni je odlazak u planinu bez kruha nezamisliv. Mislim kobasice bez kruha...

U prodaji postoji i kruh koji se može koristiti i mjesec dana, ali nekako me ti aditivi ne privlače.

Kakva su vaša iskustva s kruhom, što koristite?

*

Offline Gorštak

  • *****
  • 3279
  • 10
  • Spol: Muški
Odg: Kruh u outdoor aktivnostima
« Odgovori #1 u: 17 Siječanj , 2018, 20:53 »
Kada smo isli na par dana negdje, u vecini slucajeva je bio kruh neki tamniji, razeni, kukurzni ili tako neki posto su duljeg vjeka da se ne spljesnjive .. za razliku od bijeloga, ili damo dasak luksuza pa napravimo banok (preppy najbolje to radi  :D ) ... dvopek isto igra ulogu,m ali po meni on nikada nemre zamjenit kruh, upravo i gore navedenog tvog posta kobasica bez kruha ???  :D :D

*

Offline zvonjola

  • ****
  • 609
  • 9
  • Spol: Muški
Odg: Kruh u outdoor aktivnostima
« Odgovori #2 u: 17 Siječanj , 2018, 23:41 »
Na sedmodnevnom izletu preko Velebita koristio sam tortilje u pakiranju od 8 komada i pokazalo se odličnim.Mazao sam na njih paštetu,maslac od kikirikija i radio sendviče sa špekom.Vrlo su praktične i ne zauzimaju puno mjesta!
Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi

*

Offline poljičanin

  • *
  • 1760
  • 16
Odg: Kruh u outdoor aktivnostima
« Odgovori #3 u: 18 Siječanj , 2018, 11:58 »
Vlastiti kruh, kojeg bi konzervirao na prirodan način, čini mi se kao dobro rješenje, samo još nisam smislio kako ga konzervirati. :LOL:

Za ovo Božično/Novogodišnje vrijeme, moja žena napeče kolača koji traju još dugo, dugo i nikada se ne uplijesne - očito su konzervirani šećerom. Za kruh to nije rješenje, zamisli sltki kruh s kobasicama (fuj!), ali nešto slično na tom tragu, ako tko zna ili ima iskustva...

*

Offline Antun

  • ***
  • 329
  • 4
  • Spol: Muški
Odg: Kruh u outdoor aktivnostima
« Odgovori #4 u: 18 Siječanj , 2018, 20:14 »
Možeš probati ga isušiti ili ispeći kao toast, zatvoriti hermetički i maknuti od svijetla. Tako može stajati godinama ako ne dođe na vlagu. Istina je da je tvrd,al jbg i to je nešto. Jako je bitno dobro ga osušiti.
« Zadnja izmjena: 18 Siječanj , 2018, 20:16 od šumarak »
Moj mi je psihijatar rekao da vi ne postojite. Imam dobre ideje, al mi ne dozvoljava da ih ostvarim.