Novi Postovi

 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Navigacija i GPS / Odg: GARMIN GPS
« Zadnji post od worbrc u 29 Listopad , 2018, 21:47 »
S obzirom da nisam proučavao gps na mobitelu pa da ne otkrivam toplu vodu. Koji to mobitel ima integrirani gps u sebi? Znači, izvadiš SIM karticu, nemaš internet i imaš svoju poziciju. Ja imam staru nokiu 2710 koja ima gps u sebi. I radi baš tako. Nema sim kartice, upalim mob i imam poziciju. Nažalost, samo su gradovi i to ne baš svi. Ako nema memorijske kartice u sebi na kojoj su karte onda mi pokaže bijeli ekran. Nemam ni dužinu ni širinu.
22
Prva pomoć / Odg: Zmije
« Zadnji post od Antun u 28 Listopad , 2018, 18:33 »
Ima u Hrvatskoj jedan takav. On je izazivao poskoka, pa ga ovaj zveknul. Završio u bolnici...jedva preživio. U nekom trenutku si je nadjenuo nadimak "poskok"
Ima nas raznih...
23
Prva pomoć / Odg: Insekti
« Zadnji post od Frosty u 27 Listopad , 2018, 18:37 »
Zamisli da su me susjedi vidli po mraku sa ribičkim štapom po dvorištu kak pušem kroz njega :D
24
Prva pomoć / Odg: Insekti
« Zadnji post od Preppy u 27 Listopad , 2018, 11:43 »
Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
Meni su se stršljeni zavukli u kutiju od roleta. Nemreš nikak do njih, a svakih nekoliko sekundi uletavaju i izletavaju po jedan ,dva. Kak to riješit?. Nazovem 112, reko takva i takva je situacija, međutim operater veli da na žalost nema nikakve službe oficijelne kaj to rješava i da nazovem neku firmu koja se time bavi. OK, nazovem firmu, frajer veli 800 kn + PDV  .Niš, znači moram sam riješit. Kupim sprej, već prije spomenut u temi, kaj baca par metara mlaz baš za stršljene i ose. Pričekal sam mrak i našprical odozdola u rupu u koju ulaze. Sprej brzo ode, tri pritiska po par sekundi i doza prazna. Promatram kaj se događa, dost su se uzbunili i djelovali malo dezorijentirano al jbiga nijedan ne krepava  :zbunjen:...Prošlo 2 dana njima ništa. Kupim slijedeću dozu i ponovo špricanje. Opet ništa. I kaj sad? (sad ona scena iz profesora Baltazara). I dosjetio se, uzmem teleskop za ribičiju. Skinuo sam segment sa vrha i dobio puhaljku jedno 5m dugu. Nasipal sam Pitroid prah u vrh štapa, utaknul ga u mjesto di ulaze i puhnul. U slijedećih 12 sati je sve pokrepalo. Slijedeći dan sam ih pomel ispod prozora jedno stotinjak...SOLVED
Hahhaa to bi morao patentirati

Via Tapatalk

25
Uradi sam / Odg: Uljana lampa
« Zadnji post od poljičanin u 27 Listopad , 2018, 08:30 »
U spomen svih naših mrtvih, pred Sve svete i Mrtvi dan, moja pokojna baka bi uzela tri staklene čase, do polovine ih nalila vodom, a iznad toga još jednu trećinu maslinovim uljem. U njih bi stavila tri plutena plovka veličine kovanice od 2 kn, koji su s gornje strane imali pokrov od aluminijskog lima. Na sredini plovka je rupica promjera 5 mm i u nju se stavlja dušica, komadić parafiniranog fitilja promjera do 2 mm i duljine 12 mm, koji na sredini ima metalni križić da ne propadne kroz rupu.

Takva tri lumina bi potrošila tu bocu maslinovog ulja u neka 3 tjedna. Njihovo svjetlo odgovara svijetlu manje voštanice, gori stabilnim plamenom i miriši ugodnim mirisom. Lijep običaj koje se ne držim zbog djece.

26
Prva pomoć / Odg: Insekti
« Zadnji post od poljičanin u 27 Listopad , 2018, 08:02 »
Bravo za ideju!
27
Prva pomoć / Odg: Insekti
« Zadnji post od Frosty u 27 Listopad , 2018, 01:14 »
Meni su se stršljeni zavukli u kutiju od roleta. Nemreš nikak do njih, a svakih nekoliko sekundi uletavaju i izletavaju po jedan ,dva. Kak to riješit?. Nazovem 112, reko takva i takva je situacija, međutim operater veli da na žalost nema nikakve službe oficijelne kaj to rješava i da nazovem neku firmu koja se time bavi. OK, nazovem firmu, frajer veli 800 kn + PDV  :LOL:.Niš, znači moram sam riješit. Kupim sprej, već prije spomenut u temi, kaj baca par metara mlaz baš za stršljene i ose. Pričekal sam mrak i našprical odozdola u rupu u koju ulaze. Sprej brzo ode, tri pritiska po par sekundi i doza prazna. Promatram kaj se događa, dost su se uzbunili i djelovali malo dezorijentirano al jbiga nijedan ne krepava  :zbunjen:...Prošlo 2 dana njima ništa. Kupim slijedeću dozu i ponovo špricanje. Opet ništa. I kaj sad? (sad ona scena iz profesora Baltazara). I dosjetio se, uzmem teleskop za ribičiju. Skinuo sam segment sa vrha i dobio puhaljku jedno 5m dugu. Nasipal sam Pitroid prah u vrh štapa, utaknul ga u mjesto di ulaze i puhnul. U slijedećih 12 sati je sve pokrepalo. Slijedeći dan sam ih pomel ispod prozora jedno stotinjak...SOLVED
28
Uradi sam / Odg: Uljana lampa
« Zadnji post od Preppy u 26 Listopad , 2018, 22:58 »
Meni petrolejka nije gorila kak spada s uljem. Većinom samo tinjala.

Via Tapatalk

29
Uradi sam / Odg: Uljana lampa
« Zadnji post od poljičanin u 26 Listopad , 2018, 22:01 »
Imam neku staru petrolejku razbijenog stakla, u koju sam livao sve što je moglo goriti. Rijetko kad ova specijalizirana goriva.

Nedavno sam došao tu s prijateljem i nema na raspolaganju ništa osim 95 oktanskog bezolovnog, već je svijetlila s tim. Međutim, prijatelj mi je rekao da se to s bezolovnim ne smije raditi, odnosno da je bezolovni toksičan, pogotovo kad se radi s njim u zatvorenom prostoru. Nije ni on znao dok na nekom benziskom kuhalu nije pronašao strogo upozorenje da se s njima ne kuha.

30
Prva pomoć / Odg: Zmije
« Zadnji post od Bushcraft Wolf u 26 Listopad , 2018, 20:48 »
Pa isto go onaj kreten u SAD-u sto si stavio čergurtušu oko vrata da nabaci selfie...pa ostao bez ruke i ogranicenim funkcijama tijela...

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk

 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10