Novi Postovi

 Str: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Alati / Odg: Brušenje noževa
« Zadnji post od worbrc u 09 Studeni , 2018, 16:48 »
Našao sam dupli brus. Od Jelačić placa u Petrinjsku. Prvo je HP, onda neki sportski dućan pa željezara. U toj željezari sam našao brus, mislim da je 68/220. Mišljenja
12
Ostalo / Odg: Različita dobra iskustva za podijeliti
« Zadnji post od Bushcraft Wolf u 07 Studeni , 2018, 18:25 »
Ja ne znam tko radi te statistike,ali debelo laže... Npr u Stuttgartu svako malo netko izboden nožem,opljačkan...kad sam tek dosao ovamo nije bilo toga u toj mjeri...

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk

13
Ostalo / Različita dobra iskustva za podijeliti
« Zadnji post od poljičanin u 07 Studeni , 2018, 00:46 »
Usprkos službenim statistikama (EU), koje kažu kako raste sigurnost i opada kriminal, prosječni građanin se osijeća sve nesigurnije, broj i površina "no go" zona u EU rastu na dnevnoj bazi, večernji izlazak po velegradovima je postao siguran koliko i šetnja minskim poljem po Svilaji u proljeće 1992. U tim novim okolnostima evo nekoliko zanimljivih savjeta:

JAMES HAMILTON, bivši FBI-ev agent koji je u svojoj karijeri bio savjetnik za sigurnost mnogim velikim facama, uključujući američkog državnog odvjetnika i dvojicu direktora FBI-a, podijelio je nekoliko savjeta kojih biste se morali pridržavati želite li biti potpuno sigurni na putovanjima, prenosi Forbes.

Avion

1. Tijekom leta uvijek budite svjesni onoga što se događa oko vas. Uvijek imajte otvorene oči i nemojte nositi slušalice koje blokiraju zvukove oko vas.

2. U glavi uvijek imajte spreman plan za brz izlazak s terminala ako to bude potrebno.

3. Kad se ukrcate u avion, zapamtite gdje se nalazi izlaz za nuždu koji je najbliži vašem sjedalu.

4. Saznajte gdje se u avionu nalazi aparat za gašenje požara.

5. Sa sobom uvijek nosite malu baterijsku lampu koja vam neće praviti probleme s osiguranjem pri ulasku na terminal, ali će vam dobro doći u slučaju nužde.

Smještaj

6. Odaberite smještaj s modernim sigurnosnim sustavom. Iako to nije uvijek slučaj, međunarodno poznati lanci hotela puno više se brinu o sigurnosti gostiju. Na internetu uvijek možete pronaći detalje o osiguranju pojedinog hotela, kao i obavijesti o eventualnim ranijim incidentima.

7. Uvijek zatražite sobu koja se nalazi između drugog i šestog kata jer ljestve s vatrogasnog vozila ne dopiru više od toga.

8. Uvijek izgledajte kao jaka i samopouzdana osoba jer će većina kriminalaca prvo napasti slabije osobe koje se čine manje svjesne situacije.

9. Nemojte nositi skupi nakiti na vidljivom mjestu ili na neki drugi način davati do znanja da imate novca. Torbicu i novčanik uvijek držite blizu tijela.

Odredište

10. Prije nego što počnete planirati putovanje, provjerite turistička upozorenja kako biste mogli procijeniti kolika je razina opasnosti na toj destinaciji. Ako je ta razina visoka, bilo bi dobro da još jednom razmislite biste li trebali tamo putovati.

11. Izbjegavajte velika okupljanja poput koncerata, trgovačkih centara i restorana.

Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
14
Navigacija i GPS / Odg: Smartphoni, GPS i navigacija
« Zadnji post od poljičanin u 02 Studeni , 2018, 18:22 »
Ako uzmeš karte koje smo tamo postavili, one su besplatne (Geoportal DGU), samo prati uputu.
15
Navigacija i GPS / Odg: Smartphoni, GPS i navigacija
« Zadnji post od worbrc u 02 Studeni , 2018, 06:45 »
Poljicanin, hvala. Instalirao sam locus maps free i iznenađen sam kako to dobro radi. Mape mogu koristiti samo dok sam online dok ne instaliram offline mape. Onih par kuna koje trebam platiti za offline kartu, odkud se to uzima? Da li sa racuna od broja ili moram imati neku karticu? Kad stisnem onu sliku satelitske antene i izaberem kompas pokazuje mi neku udaljenost veću od 5000km. Sto je to?

Inace, bas sam iznenađen aplikacijom. GPS je malo spor i treba mu jedno pola minute da shvati kako si promijenio smjer kretanja i pokaze tocnu gps lokaciju ali to se uocava tek kad se vozis u autu. Dok hodas, tocnost je, po mojoj procjeni, bolja od 20đ
16
Navigacija i GPS / Odg: GARMIN GPS
« Zadnji post od poljičanin u 01 Studeni , 2018, 12:22 »
Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
Imam stari mob koji vise ne koristim. Ne mislim i necu stavljati nikakvu sim karticu u njega. Dovoljno mi je znaci staviti te karte i program i ukljuciti gps u izborniku?

Točno. Preko wifi-ja instaliraš neki program za navigaciju, npr. spomenuti Locus Maps, skineš također i odgovarajuće zemljovide za rad u offline režimu rada i možeš ga koristiti za navigaciju.
17
Navigacija i GPS / Odg: GARMIN GPS
« Zadnji post od worbrc u 01 Studeni , 2018, 09:58 »
Da nebi bili off topic a kako je moguće da mnogo ljudi zanima pokrenuo sam novu temu: Smartphoni, GPS i navigacija. Bilo bi stvarno izvanredno da moj stari mobitel mogu upotrijebiti umjesto etrex10 koji nema karte u sebi
18
Navigacija i GPS / Smartphoni, GPS i navigacija
« Zadnji post od worbrc u 01 Studeni , 2018, 09:56 »
Da nebi bili off topic u temi Garmin GPS, pokrenuo sam ovu. Moj stari mobitel je cubot rainbow i probat ću na njemu sve odraditi da vidim da li taj GPS koji je u uzborniku je stvarno gps ili nije
19
Navigacija i GPS / Odg: GARMIN GPS
« Zadnji post od worbrc u 01 Studeni , 2018, 09:45 »
Aha, ako sam dobro shvatio, one karte koje su u smarthphone i koje mogu skinuti preko googla, na njima se ne pokazuje moja pozicija.
Imam stari mob koji vise ne koristim. Ne mislim i necu stavljati nikakvu sim karticu u njega. Dovoljno mi je znaci staviti te karte i program i ukljuciti gps u izborniku?
20
Navigacija i GPS / Odg: GARMIN GPS
« Zadnji post od poljičanin u 30 Listopad , 2018, 21:46 »
Svi mobiteli novijih generacija, ono što reklamiraju kao "smartphones", imaju ugrađen GPS modul automatizmom.

Na temi: Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi  obrađeno je korištenje programa Locus maps koji služi za navigaciju, u opisanom slučaju s kartama 1:25 000, najnovijim koje su na raspolaganju.

Ako Vam treba rad bez spajanja na internet, u pripremi izvršite skidanje karata željenog područja i onda porenete offline režim rada. Moja iskustva su jako dobra, na Velebitu sam se isključio s mreže (zrakoplovni režim rada) i u tri dana korištenja navigacije, nešto sitno i komunikacije (uključio bi se na mrežu i javljao bi se povremeno na vrhovima brda, gdje ima signala), te povremenog fotografiranja, baterija je došla na 40% kapaciteta.

Jasno, navigaciju sam koristio povremeno, ali ona bi sa svakim isključivanjem ekrana otišla u hibernaciju. Ponovnim aktiviranjem navigacije, najprije bi pokazao prošlu lokaciju, a nakon nekoliko sekundi bi se osvježio i pokazao aktualnu lokaciju.
 Str: 1 [2] 3 4 ... 10