Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Radioamaterstvo, CB i PMR / Odg: Izrada antena
« Zadnji post od Preppy u Danas u 20:26 »
Može, pa daj javi kak će ispasti. Baš me zanima!

Via Tapatalk

2
Radioamaterstvo, CB i PMR / Odg: Izrada antena
« Zadnji post od Marin u Danas u 17:44 »
Neznam, citajuci meni se cini da upravo to mnogi rade. Da nema nikakve veze jel kabel 75 ili 50 oma. Kad budem imao vremena probat cu spojiti sa obicnim tv kabelom antenu i stanici i mjeriti SWR.
3
Radioamaterstvo, CB i PMR / Odg: Izrada antena
« Zadnji post od Preppy u 17 Lipanj , 2018, 19:40 »
Nitko to ne radi, valjda s razlogom. Pogledaj tip kabla pa potraži specifikacije. Neznam jel bu stanici drago ak kopcaš više od 50 ohma ako striktno piše da treba 50 ohma.

Via Tapatalk

4
Radioamaterstvo, CB i PMR / Odg: Izrada antena
« Zadnji post od Marin u 17 Lipanj , 2018, 12:51 »
Po nekim stranim stranicama citam da se mogu koristiti i kabeli od 75 oma za dipol ili gp antene. Da kao nije bitno da je striktno 50 oma. Nisam testirao ali ako je tako onda bi to bilo jako dobro jer ti "TV koaksijalci" nisu skupi a imaju puno manje gušenje od RG58 kablova. Malo vece gusenje imaju od recimo RG213 ili LMR240.

Ako bi spojio uredjaj i antenu sa takvim kabelom od 75 oma. I ako mi SWR nebi bio velik. Jel to znaci da se to slobodno moze koristiti?

5
Ostalo / Odg: Preppijev put za Gruntovec
« Zadnji post od Preppy u 14 Lipanj , 2018, 13:39 »
Jučer sam imao dan slobodan pa sam rekao, ajd idem malo skoknut do Ačkove hiže (PD Petrovsko) i skuhat neki ručak i uživat u pogledu uz uspostavljanje radio veza. Eto, kakve sam ja sreće, čim sam stigao do lokacije - nevrijeme se navuklo i trajalo dobrih 2 sata dok nije prošlo. Nisam mogao antenu razvući jer je grmjelo, da si ne skurim stanicu. Tokom čekanja skuhao sam si neki ručak iz vrečice (Mljac/Bljak). Usput sam uzeo dron da se poigram malo sa postavkama, pa da me sljedi u autu i takve gluposti. Lekcija svega toga je da je pametno se upoznati sa dronom prije nego ideš snimat nekaj dok voziš auto uz provaliju  :jao:

6
Radioamaterstvo, CB i PMR / Odg: Kompatibilnosti Baofeng i antene
« Zadnji post od Preppy u 12 Lipanj , 2018, 19:52 »
Nisam rekel da je smeće nego da je vjerojatno kopija. Zaista mi nije jasno. Ak buš ikad dosel na neko druženje, budemo isprobali i usporedili moj uv5r i f8hp s tvojim.

Via Tapatalk

7
Radioamaterstvo, CB i PMR / Odg: Kompatibilnosti Baofeng i antene
« Zadnji post od 9alpha u 12 Lipanj , 2018, 18:47 »
Meni rade super znači ima bolji prijem s njom i predaju. Dali se možda sjecas pozivnog kolege iz Rijeke?
8
Radioamaterstvo, CB i PMR / Odg: Kompatibilnosti Baofeng i antene
« Zadnji post od Gorštak u 12 Lipanj , 2018, 18:41 »
Neregistriranim korisnicima zabranjen je pristup poveznicama i slikama. Registriraj se ili Prijavi
Preppy ja sam isto kupio od tog tipa iz Zg za 350 kn baofeng f8+ i radi odlično nagoya na njemu te ostale antene.

U kojem smislu radi odlično '?

Da pojasnim problematiku ... dakle imam dotični F8+, kolega Antun ima uv5r i doticni F8+ ... trenutne dvije antene koje su kod mene Nagoya NA-24J i DIAMOND MR73S mobilka za auto (ako treba navedem i specifikacije) ...

Sinoć smo imali više satno druženje na Bandu sa kolegama 9A6EZN 9A3SNO 9A1RC 9A4DY 9A3FBD te naravno Antun 9A3AZY i kolega Tomo 9A3ATW
Ukratko Antun i ja smo neko vrijeme već isprobavali antene njegov QTH Sesvete moj Laščina iznad Kvatrića pozicija odlična jel je otvoreno na Zapad Istok i Jug sa svih strana prema gradu i nema barijera ispred mene .. iza mene se vidi i R6 vrh Sljemena tj repetitor Medvednica. Sa original antenom uredno lovim R5 Kozaru u republici srpskoj, R4 Cazin, Kutina neki slovenski nezz točno i ove lokalne nebum nabrajal ... sa kojom got od gore navedenih antena ove dalje repetitore nije moguče uloviti R5 nikako, a niti R4 Cazin preko kojeg sam sa original antenicom tzv "pendrekom" uredno uspostavil vezu sa kolegom koji je na Grobniku kod Rijeke.

Ugl da skratim priču tako se jućer javio kolega Silvio 9A3SNO upoznali se, i dotakli teme Baofenga i antena načuo je razgovor ... i dečko osobno i sam kaže, ima uv5r i f8+ nakupovao se antena 5-6 komada potrošio brdo para, i na kraju uvjek "drek" efekt ... niti jedna antena se nije pokazala dobrom, da bi kroz razgovor sa drugim kolegama radio amaterima također došao do zaključka da su ta dva modela baofenga mrtvi za vanjske antene, i da zaravo najbolje rade na originalku koja dolazi sa njime ... ponukani time, isprobavali smo jućer Diamondicu preko koje večinu vremena pričar prek repetitora dok čubim vani na balkonu, i prebacili se na 17 kanal simpleksa i eto .. voila efekt oni mene čuju perfektno odlično konkretno kolega 9a4dy 9a6ezn i 9a3sno dok eto ja njih na dotične antene ne čujem i nismo u mogučnosti uspostavit vezu, sve dok se ne prebacim na original ... prek repetitora samo (R6) na Dajmondicu grmim svi me čuju odlično ja čujem sve, ali simplex nula bodova ... na nju mi ni R5 i R4 ne odgovaraju na original DA ... pa onda očito je neki vrag s antenama nemre uređaj bit tolko smeće i kopija kak veli Preppy ak na original šljaka, na ove vanjske antene NE ...
9
Radioamaterstvo, CB i PMR / Odg: Kompatibilnosti Baofeng i antene
« Zadnji post od 9alpha u 12 Lipanj , 2018, 14:21 »
Preppy ja sam isto kupio od tog tipa iz Zg za 350 kn baofeng f8+ i radi odlično nagoya na njemu te ostale antene.
10
Radioamaterstvo, CB i PMR / Kompatibilnosti Baofeng i antene
« Zadnji post od Preppy u 12 Lipanj , 2018, 09:42 »
Mislim da je ovo zanimljiva tema i ima dosta sadržaja za raspravu. Već se prepucavam sa Gorštakom jedno vrijeme jer mu antene koje sam mu nabavio ne rade na njegovom Baofengu. A ne rade niti na Antunovom. Iz nekog čuda rade na mojem.
Radi se o jednoj Diamond mobilnoj anteni i Nagoya 771 te NA-24J. Jučer su kao oni dva imali miting sa starim radioamaterima iz Zagreba i svi se bune da im Nagoye ne rade na predaji.
Kladim se da su i oni kupili te Baofenge od jednog lika koji ih prodaje na Njuškalu. A kruže priče po HAM forumima da se u međuvremenu već prodaju i kopije Baofenga. Budući da je Baofeng i sam po sebi kopija u nekom obliku, radi se o kopiji kopije.
Evo, meni sve antene rade i mogu otvorit repetitore u fizikalnom dometu. Znači prijam i predaja rade bez problema. Ja sam svoje uređaje kupio preko baofengtech.com u Americi.

Jeli ima još tko kakva opažanja po tom pitanju?
 Str: [1] 2 3 ... 10